Artikel

Transformerend Medewerkers Vrijwilligerswerk

Maatschappelijk ondernemen

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
7 oktober 2024 | 2 minuten lezen

Je bent een ondernemer met hart voor de samenleving. Je ziet dat maatschappelijke uitdagingen steeds groter en urgenter worden. Als bedrijf wil je een verschil maken en bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Je zet de kennis, expertise en medewerkers van je bedrijf in om goed te doen. Je begint met een eenmalige activiteit, maar misschien wil je dit wel uitbouwen tot een diepgaand partnerschap met een maatschappelijke organisatie.

 

Download hier de gratis toolkit 'Transformerend medewerkersvrijwilligerswerk - een praktisch playbook'

  • Hoe zorg je ervoor dat je activiteiten écht impact hebben?
  • Hoe maak je de vrijwilligerservaring voor je medewerkers betekenisvoller?

Dit kan door middel van transformerend vrijwilligerswerk. Deze vorm van vrijwilligerswerk raakt mensen, verrijkt hen en leidt tot een verandering in houding en gedrag. In de toolkit vind je alles wat je moet weten over het vinden, organiseren en faciliteren van medewerkersvrijwilligerswerk. De toolkit beschrijft vijf praktische stappen om aan de slag te gaan: van het vinden van de juiste non-profitorganisaties en het vormgeven van de samenwerking tot het mobiliseren van jouw collega's.

Klik op 1 van de iconen voor meer informatie

 

Zorginstellingen en andere non-profitorganisaties die een volgende stap willen zetten in de samenwerking met bedrijven via medewerkersvrijwilligerswerk, kunnen zich aanmelden voor het onderstaande webinar. Een partnerschap tussen een bedrijf en een non-profitorganisatie kan voor beide partijen veel opleveren, en samen kunnen ze een grote maatschappelijke impact maken.

Hoe kan zo’n samenwerking eruitzien?

Een goed voorbeeld is het kantoor van juristen van CMS, een van de grootste advocatenkantoren ter wereld. In het kader van Social Return voor het Ministerie van BZK doen zij vrijwilligerswerk en geven zij trainingen aan statushouders, een nieuw project in samenwerking met NL Cares. Ook de medewerkers van KLM die, om welke reden dan ook, tijdelijk niet de lucht in kunnen, worden ingezet bij zorgorganisaties. Daar gebruiken ze hun hospitality-vaardigheden – aandacht, vriendelijkheid, deskundigheid en kwaliteit – om het leven van de bewoners van zorginstellingen te verrijken.

Op woensdag 20 november 2024 om 13.00 uur, organiseren Esther Hofstede en Rianne Burgers samen met Deelmee een (gratis) Webinar 'Samenwerking met bedrijven'

Registreren en aanmelden verplicht.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties