Artikel

Innovatie & Implementatie in Dementiezorg

Innovatie & Implementatie in Dementiezorg (I2-Dem)

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
1 maart 2025 | 2 minuten lezen

Met trots en dankbaarheid deel ik de uitbreiding van mijn leerstoel, omgedoopt tot Innovatie & Implementatie in Dementiezorg (I2-DEM) aan de Erasmus School of Health Policy & Management (EUR). Mooi dat te openbaren tijdens de Week van Implementatie 2025.

Dankzij de steun van Alzheimer Nederland kunnen we ons met de leerstoel richten op het vergroten van de impact van onderzoek door de implementatie van kennis in de praktijk te versterken. Samen willen we sociale-, proces- en technologische innovaties implementeren in het brede dementieveld.
Met partners in wetenschap, onderwijs, zorg en welzijn gaan we op zoek naar werkzame principes voor succesvolle implementatie, variërend van werkvloer tot beleidsniveau. We sluiten aan op bestaande initiatieven zoals o.a. Samen Dementievriendelijk, Zorgstandaard Dementie, DEMPACT en de verschillende Expertise- & Alzheimer Centra in Nederland. Door interdisciplinair en systematisch samen te werken, ontstaan duurzame verbeteringen in zorg en kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten.

Ik kijk uit naar de inzichten en impact die we samen gaan genereren.
@NIC (Nederlands Implementatie Collectief)

Alzheimer Nederland steunt de leerstoel van prof.dr. Robbert Huijsman bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). De uitgebreide leerstoel krijgt de nieuwe titel: Innovatie & Implementatie in Dementiezorg (I2-Dem). Door de steun van Alzheimer Nederland kan meer onderzoek plaatsvinden naar implementatie van kennis in het dementieveld. Doel is om het gebruik van resultaten van dementieonderzoek in de praktijk te vergroten door meer kennis over de succesfactoren van implementatie.

“Dankzij de steun van Alzheimer Nederland kunnen we ons met de leerstoel richten op het vergroten van de impact van onderzoek door de implementatie van kennis in de praktijk te versterken. Samen willen we sociale-, proces- en technologische innovaties implementeren in het brede dementieveld. Met partners in wetenschap, onderwijs, zorg en welzijn gaan we op zoek naar werkzame principes voor succesvolle implementatie, variërend van werkvloer tot beleidsniveau. Door interdisciplinair en systematisch samen te werken, ontstaan duurzame verbeteringen in zorg en kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten. Ik kijk uit naar de inzichten en impact die we samen gaan genereren”, aldus Robbert Huijsman.
 

 Leestip; Zie bijgevoegd bestand

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties