Blog

Hét boek door en voor mensen met (jong) dementie

Afgelopen week werd het boek "Hoe leef ik met dementie?" gepresenteerd op de Hogeschool Utrecht door Jacoba Huizenga en de leden van 'Brain Power'. Dit boek biedt persoonlijke verhalen en praktische tips van mensen die dagelijks leven met dementie.
Profielfoto van Anita Linskens
28 juni 2024 | 1 minuut lezen

Op 25 juni vond de drukbezochte boekpresentatie plaats van "Hoe leef ik met dementie?", geschreven door promovenda Jacoba Huizenga en de leden van 'Brain Power', een groep mensen die leven met de diagnose dementie. In dit boek delen zeven mensen hun persoonlijke verhalen en ervaringen uit het dagelijks leven met dementie.

De verhalen in het boek geven een uniek kijkje in de dagelijkse realiteit van mensen met dementie


Het unieke van dit boek is dat het speciaal is geschreven voor mensen in de beginfase van hun leven met dementie. Hoewel het zeker is dat je leven zal veranderen, kan niemand precies voorspellen hoe. De Brain Power-groep bestaat uit mensen die elke dag ervaren hoe het is om met dementie te leven. Hun inzichten kunnen zeer waardevol zijn voor anderen met dezelfde diagnose, maar ook voor hun mantelzorgers, familie en vrienden. Zij vinden in dit boek een schat aan tips en informatie over het leven met dementie.

Brain Power boekpresentatie
Daarnaast biedt het boek ook professionals belangrijke en waardevolle inzichten voor hun werk met mensen met dementie. De verhalen in het boek geven een uniek kijkje in de dagelijkse realiteit van mensen met dementie, waardoor lezers meer begrip en empathie ontwikkelen voor deze aandoening. Het boek benadrukt de kracht van het individu en de mogelijkheden om een betekenisvol leven te leiden, ondanks de uitdagingen van dementie.

"Hoe leef ik met dementie?" is nu te bestellen via de onderstaande link en biedt een essentiële bron van informatie en inspiratie voor iedereen die betrokken is bij mensen met dementie.


👉 Het volledige boek is hier (gratis) te downloaden: https://bit.ly/HoeLeefIkMetDementieDownloaden

👉 En hier te bestellen voor €9,50 in de webshop van de Hogeschool Utrecht: https://bit.ly/HoeLeefIkMetDementieBestellen (klik links in het menu op 'Boek of publicatie' en daarna op 'Voeg toe aan winkelmand').

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Tosca Janssens
2 maanden geleden
Profielfoto van Tosca Janssens
2 maanden geleden

Van harte gefeliciteerd met de publicatie van dit belangrijke boek, Anita! Het is indrukwekkend wat jullie met elkaar hebben bereikt en ik hoop dat het boek voor veel mensen een bron van informatie en inspiratie mag zijn.