Blog

Nooit durven dromen...

Toen ik als een van de 7 co-onderzoekers met dementie werd gevraagd mee te werken aan het onderzoek "Hoe leef ik met dementie?" van promovenda Jacoba Huizenga, had ik nooit durven dromen dat ik zo ontroerd zou zijn door alle reacties die het oproept.
Profielfoto van Anita Linskens
28 juli 2024 | 1 minuut lezen

Hoe hadden we kunnen denken dat het onderzoek naar wat er belangrijk is voor mensen die dagelijks leven met dementie zoveel te weeg zou brengen? Als co-onderzoekers die dit zelf meemaken beseften we ons misschien dat we een waardevolle bijdrage zouden kunnen leveren, maar dat het zo bij mensen met dementie en degenen om hen heen zou resoneren, nee, echt niet!

 

Overweldigd door het succes

Ons boek blijkt een bron van steun en begrip te zijn voor velen

“Hoe leef ik met dementie?” heeft sinds de publicatie een indrukwekkende impact gehad. We zijn als Brain Power. de groep co-onderzoekers met dementie, enorm dankbaar voor de overweldigend positieve reacties die we hebben ontvangen. Het boek blijkt een bron van steun en begrip te zijn voor velen die direct of indirect met dementie te maken hebben. Natuurlijk hoopten we dat het anderen zou kunnen helpen en ondersteunen, maar dit hadden we echt niet verwacht!

 

Veel ontroerende reacties

De reacties van lezers raken ons enorm en variëren van diep respect tot tranen van ontroering. Velen geven aan dat het boek hun ogen heeft geopend en hen een beter inzicht heeft gegeven in het leven met dementie. Het heeft geholpen om niet alleen de uitdagingen te begrijpen, maar ook de mooie momenten te waarderen die nog steeds mogelijk zijn. Sommigen hebben gedeeld dat ze door het boek weer hoop hebben gevonden en zich minder alleen voelen in hun situatie.

Anita Linskens biedt het boek aan aan Julie Meerveld (Alzheimer Nederland)
Anita Linskens biedt het boek aan Julie Meerveld (Alzheimer Nederland) aan


Meer begrip en compassie 

We merken dat de mensen die het boek hebben gelezen onder de indruk zijn van de gevoelige manier en diepte waarmee het onderwerp is behandeld. De combinatie van praktische adviezen en persoonlijke verhalen maakt het boek een onmisbare gids voor zowel mensen die leven met dementie, hun naasten en zorgverleners. We zijn vereerd dat ons werk zoveel mensen heeft geraakt en hopen dat het boek blijft bijdragen aan meer begrip en compassie voor mensen met dementie.

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties