Blog

Een gewone dag "at the office" van de Voorzorgcirkels

In één dag hoor ik zoveel verhalen dat ik aan het einde van de dag die momenten even de revue laat passeren. Iedereen die een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving. Mensen die altijd klaarstaan voor hun medemens.
Profielfoto van Corinda Van Tilborg
8 augustus 2024 | 2 minuten lezen

Vandaag zit de dag weer vol met ontmoetingen, bijeenkomsten en de zon schijnt dus dat belooft een fijne dag te worden. Ik ben bezig samen met Rineke om een nieuwe Voorzorgcirkel te starten in Deventer Borgele 90 appartementen en in Colmschate 40 appartementen. Dat is altijd weer een mooie uitdaging. Het spreken van verschillende mensen in de voorbereiding hierop. Contact met de woningbouw coöperaties, bewonerscommissies en bewoners. Altijd een nieuwe uitdaging, altijd benieuwd naar de mens achter de mens.

Gewoon

En in één dag hoor ik zoveel verhalen dat ik aan het einde van de dag die momenten even de revue laat passeren. Iedereen die een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving. Mensen die altijd klaarstaan voor hun medemens. Mensen die niet meer in het werkend leven zitten maar een full-time baan hebben qua het regelen en organiseren van activiteiten, maar die er ook gewoon willen zijn voor die andere mens. In één van die ontmoetingen met iemand van een bewonerscommissie wordt ik ook weer geraakt door de energie en de passie waar deze persoon staat voor haar medemens. Het varieert van het aanvragen van gelden voor een burendag, sponsering zoeken bij de lokale middenstand voor bloemen of bijdrage voor een bingo altijd staat ze aan ter ondersteuning van een mooiere samenleving. Zelf is ze zich hier niet zo van bewust, zo ben ik gewoon, zegt ze. Dát is voor mij gewoon. Goh zeg ik; "Dan hou ik zo van Gewoon!” En ze lacht. Daar heb ik samen met Rineke de vrijwilliger de eerste teaser uitgezet bij de 90 appartementen om zo te zorgen voor meer verbinding in de flat. Later op diezelfde dag heb ik 25 ouderen aan tafel zitten waar de voorzorgcirkels zijn werk doen. 1 dame voelt zich momenteel niet helemaal goed, staat wat onstabiel op de benen, douchen gaat wel maar ze voelt zich wat onzeker. Ze heeft een douche stoel gekocht en 1 van de buren komt nu een paar keer in de week langs om gewoon in de kamer te zitten en te wachten als zij zich gaat douchen gewoon voor de zekerheid. De dame in kwestie voelt zich nu wat zekerder  “zo een fijn gevoel, zegt ze, dat er even iemand op je let.”

Voorbeeld voor de wereld

Deze relaties onderling zijn gegroeid, toen ik daar begon hadden ze nog geen idee dat er een buurvrouw, gewoon voor jou ,een paar keer per week bij je zou komen zitten als je een douche neemt. Daar moesten ze niet aan denken! Een kopje koffie drinken met een goede buur dat wel! Na de douche drinken ze een kopje koffie met smaak, de ene fris gewassen zet een bakje koffie met wat lekkers neer, de ander heeft echt iets kunnen doen voor haar naaste en zo maken ze samen het leven een beetje mooier, voor elkaar en als voorbeeld voor de wereld!

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
1 reacties
Profielfoto van Henk Geene
1 maand geleden
Profielfoto van Henk Geene
1 maand geleden

Fantastisch Corinda.

Ga zo door!!

Henk Geene