Blog

Mirjam Willemsen, over de laatste levensfase van haar patiënten

Mirjam Willemsen, huisarts én schrijver van het boek 'Het Laatste Hoofdstuk', verteld bij Spijkers met Koppen over haar boek.
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
24 september 2024 | 1 minuut lezen

 

PODCAST

Mirjam Willemsen geeft in het radio programma Spijkers met Koppen een interview over haar boek 'Het Laatste Hoofdstuk'. Zij leest ook een stukje voor uit het boek. 

Samenvatting van het boek

Mirjam Willemsen is zich nu nog meer bewust van haar rol en de wensen van haar patiënten.

Mirjam Willemsen is huisarts en ongeneeslijk ziek. Sinds februari 2019 weet ze dat ze niet meer zal genezen van haar longkanker en leeft ze van scan naar scan. Zolang het kan, blijft Willemsen gewoon doorwerken. In Het laatste hoofdstuk deelt ze naast persoonlijke inzichten de treffende en ontroerende verhalen van haar palliatieve patiënten. Willemsen is behalve lotgenoot ook een anker in de laatste levensfase van deze mensen, dikwijls tot aan het einde.

De kwaliteit van de levenseindezorg kan echt beter, vindt Willemsen. We moeten het levenseinde onderdeel van het leven maken, in plaats van er steeds omheen te draaien of het te negeren. Dan kunnen gesprekken over behandelwensen en -grenzen plaatsvinden. Het laatste hoofdstuk is een opening tot een breder maatschappelijk gesprek en herkenbaar en verhelderend leesvoer.

https://www.nporadio2.nl/fragmenten/spijkers-met-koppen/9d01a8dc-66a9-4954-9a36-9394c6d4e3e4/2024-09-14-mirjam-willemsen-huisarts-en-schrijver-van-het-boek-het-laatste-hoofdstuk-over-de-laatste-levensfase-van-haar-patienten

 

Bron: https://www.nporadio2.nl/

Doe mee met de discussie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties