E-learning

Herkennen van Spasticiteit

Gevolgen voor dagelijks leven!

Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
23 januari 2024 | 1 minuut lezen

Welkom bij de Free Learning module ‘Herkennen van spasticiteit’ waarin je gaat leren hoe je spasticiteit kunt herkennen en wat je vervolgens kunt doen. Spasticiteit is een verhoogde spanning in de spieren en kan onder andere optreden na een beroerte (Cerebro Vasculair Accident (CVA)), een dwarslaesie of na traumatisch hersenletsel, bij aangeboren hersenletsel of Multiple Sclerose (MS).

Spasticiteit

Wist je dat 20-40% van de mensen die een beroerte (CVA) hebben gekregen, binnen een jaar last krijgt van spasticiteit? Dat kan leiden tot allerlei klachten. Denk bijvoorbeeld aan moeite met eten of drinken, pijn, moeite met lopen, ADL en dus ook met transfers. Om dit, vaak niet (h)erkende probleem beter te kunnen herkennen heeft Ipsen een enorm informatieve Free Learning gemaakt.

 

In deze Free Learning leer je niet alleen hoe je spasticiteit na een beroerte kunt herkennen, je leert aan de hand van films, heldere teksten en plaatjes ook over de behandelopties en wat jij als zorgverlener zelf kunt doen. 

Certificaat

Deze Free Learning lijkt misschien op een toets. Ook omdat je aan het eind een certificaat kunt printen als je 80% van de vragen goed hebt beantwoord. Jouw score is echter door niemand te zien en je kunt deze Free Learning net zo lang herhalen tot je alles goed hebt. Want het gaat erom dat jij er wat van leert.

Accreditatie

Voor deze module kun je 1 V&VN accreditatiepunt halen (4 euro administratiekosten), het certificaat is altijd gratis.

Duur

Je bent ongeveer 30 minuten bezig om de module te doorlopen. Het kan zijn dat je het niet in één keer haalt. Dat is geen probleem, je kunt de module gewoon nog een keer volgen.

Doelgroep

Deze Free Learning module is bedoeld voor zorgverleners, (para)medici, vrijwilligers, mantelzorgers, cliënten in de langdurige zorg (intra- en extramuraal) of anderen die meer willen weten over spasticiteit. En dan uitsluitend voor zorgverleners werkzaam in Nederland. Aan het einde van deze Free Learning kun je herkenningskaarten aanvragen om te delen en te bespreken in je team.

 

 

Plaats een reactie

Spreek je uit, deel en inspireer!

Plaats een reactie
0 reacties