Activiteit

Buurtcommunity: “de stem van de inwoner uit de wijk”

15 november
Woensdag 15 november 2023
15:00 tot 16:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Stem van de inwoner

De politiek, de organisaties actief in het sociaal domein en professionals werkzaam in dit domein roeptoeteren de hele dag over “uitstellen van zorg”, “leefbaar maken van wijken en buurten”, “langer thuis”, enzovoorts.

Maar waar is de stem van de inwoner? Achter de meeste van die stemmen zit ook nog eens een enorm potentieel aan talent.

Op steeds meer plekken in Nederland luisteren getrainde vrijwilligers naar de stem van de inwoner, maken contact leggen verbinding en maken samen met de inwoner de vertaalslag naar een inclusieve samenleving waar talent en vraag van deze inwoners bij elkaar komt. Deuren gaan open die anders gesloten bleven. Vanuit de contacten ontstaan mooie persoonlijke verbindingen. Het organisatiebelang van de individuele aanbieders naar de achtergrond en het belang van de inwoner naar de voorgrond. En gek genoeg, beide worden er beter van! 

 

Tijdens dit Webinar nemen Piet de Groot en Myrthe Sijtsma jullie graag mee langs het concept, de praktijkvoorbeelden en het model van buurtcommunities. Een inmiddels bewezen aanpak om dichter bij de inwoner het geluid op te vangen en te acteren op wat er echt nodig en gewenst is waarbij de Positieve Gezondheid geïntegreerd is. 

Piet de Groot vanaf 1980 actief in het maatschappelijke speelveld. Betrokkenheid bij het ontwikkelen van vrijwillige inzet in Nederland. Expertise in het koppelen van informatietechnologie aan dagelijkse processen binnen welzijn, maatschappelijke dienstverlening, (informele) zorg en preventie.
Dagelijks wordt er energie gestoken in het doorontwikkelen van het kenniscentrum, de software en de maatschappelijke innovaties. Ambitie om bij te dragen aan de implementatie van oplossingen die bijdragen aan een betere samenleving.

Myrthe Sijtsma  is na haar studie Gezondheidscommunicatie gaan werken bij AdSysCo: een maatschappelijk betrokken IT-dienstverlener. Binnen dit bedrijf combineert zij haar kennis van communicatie en gezondheidsbeleid binnen haar functie als projectleider. Hierbij is zij betrokken bij het project Buurtcommunities. Bij dit project wordt de lokale samenwerking binnen het sociaal domein versterkt om zo thuiswonende ouderen beter te ondersteunen. Ondernemen binnen het sociaal domein en samenwerking versterken, daar zet zij zich voor in!  

 

Interesse in deze Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!