Activiteit

Een gezonde dosis Positieve Gezondheid in de praktijk

19 november
Dinsdag 19 november 2024
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
3 minuten lezen

"Goed voor jezelf zorgen is mijn stokpaardje!"

Het is tijd om in actie te komen! Een gezonde dosis optimisme en positiviteit zijn erg handig om goed voor jezelf te zorgen en dat is NIET egoïstisch, maar zelfs noodzakelijk om goed voor een ander te kunnen zorgen. Want zeg nou zelf: als jijzelf ziek bent, wil je toch ook iemand naast je die energie heeft en die het aankan? Alleen zo kun je veilig ziek zijn!

Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Gezondheid is namelijk méér dan je klacht of ziekte. Gezondheid gaat verder dan alleen het medische, het gaat over je hele leven. Met ‘Positieve Gezondheid’ ontdek je hoe het écht met je gaat. En hoe je vervolgens jouw gezondheid kunt verbeteren. Hoe? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past, bijvoorbeeld bezig zijn met dingen die je wél kunt, een netwerk hebben of zinvolle activiteiten doen. Zo zorg je voor veerkracht in het dagelijkse leven. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Gezondheid is namelijk méér dan jouw klacht of ziekte. Gezondheid gaat verder dan alleen het medische, het gaat over je hele leven.

In dit Webinar krijg je bij elk van de zes gebieden van Positieve Gezondheid, tips en ideeën, gebaseerd op eenvoudige theorie. Bijvoorbeeld over hulp vragen, grenzen aangeven of jezelf het beste gunnen. Zo ben en blijf jij gezond en geef je het goede voorbeeld aan je naasten en cliënten. Kortom; Een boeiend Webinar met veel tips & tricks voor in je werk en praktijk. Schuif aan bij dit Webinar van Maria Grijpma. 

Maria Grijpma is moeder van 2 kinderen, een dochter van 37 en een zoon van 36. ‘Ik ben met hart en ziel oma van 3 kleinkinderen.
Hou van spelen en kleine lieve dingen doen. Kamperen, vuurtjes stoken, toneelspelen, gehaktballen met jus voor iedereen maken of spinazietaart uit de oven.’

Maria is 65 jaar en woont nu 17 jaar in Brabant. In 2019, heeft ze na 42 jaar, definitief afscheid genomen van de verpleging en haar witte jasje aan de wilgen gehangen. ‘Mijn jeugd en vroege volwassenheid waren ingewikkeld. Er is niet goed voor mij gezorgd, ik kon daardoor niet goed voor mezelf zorgen. Goed voor mezelf leren zorgen werd de rode draad van mijn leven. Gelukkig ben ik een krijger en koos consequent voor mogelijkheden, eenvoud en de juiste rolmodellen. Later bleek dat het spinnenweb van Positieve Gezondheid al jaren mijn leidraad was.
Texel-oma zijn-mijn tuinhuis -onze zeilboot Sister Moon en het wonen in Brabant...het leven is nu goed. Nu is de cirkel rond en inspireer ik anderen om goed voor zichzelf te zorgen, met het spinnenweb van Positieve Gezondheid als kompas.’

Na 'Handboek voor klein geluk' voor vrouwen en vrijwilligers (2012), schreef ze met goede vriendin Inge Jager het succesvolle Klein Geluk drieluik voor Zorg en Welzijn.
1. Voor mantelzorgers 'Klein geluk voor de mantelzorger' (2016-2022), gebaseerd op de zes domeinen van het spinnenweb van Positieve Gezondheid.
Marius Buiting schreef het voorwoord.
2. Een boek voor degenen met een (chronische) aandoening, 'Klein geluk als je ziek bent' (2020). Dit gaat over preventie en eigen regie,
is ook gebaseerd op de zes domeinen van Positieve Gezondheid. Machteld Huber schreef het voorwoord.
3. 'Klein geluk voor de zorg' (2021) is een hart onder de riem voor zorgprofessionals, met een voorwoord van Diederik Gommers.

Luchtige maar ook serieuze ‘recepten’ wisselen elkaar af. En ja, ze schrijven ook over (voorbereiden op) de dood.
Zo leer je om op maat, vriendelijk en doortastend, goed voor jezelf te zorgen.

Geeft workshops, trainingen en Webinars aan studenten/zorgprofessionals in het hele land, deze zijn praktisch en inspirerend. Demonstreert zelfs op congressen dat goed voor jezelf zorgen leuk is en met één van de boeken op schoot is het zo vrolijk.
www.kleingeluk.nu    www.mooiemorgen.nl

Interesse in dit Webinar? 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Minimaal 10 deelnemers

 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!