Activiteit

Jonge ouderdom, je moet er zelf wat aan doen!

21 november
Donderdag 21 november 2024
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Vier de 3e levensfase of de jonge ouderdom. Echt deze term bestaat.

Jonge ouderdom, een fase die volgens deskundigen behoefte heeft aan een nieuwe identiteit, reflectie en gevoel van onafhankelijkheid. Als je ouder worden ziet als een natuurlijke ontwikkelingsfase, klopt dit en biedt dit een heel ander perspectief.

Nederland telt de komende jaren meer ouderen dan ooit. Een artikel in het Algemeen Dagblad van zaterdag 23 maart 2024 vermeld dat de piek pas is bereikt in 2024. Dat levert dus zorg- en huisvestingsuitdagingen op.

Voor iedereen die nu in de leeftijdsgroep van 50 – 65 jaar valt een aardige uitdaging. Maar je moet er zelf wel wat voor en aan doen!

Zelf ben ik (Monique Branse) bewuster aan het eten, sport en beweeg meer. Roken doe ik niet en heel soms een lekker glaasje wijn. Mediteren, proberen de stress te beheersen en goed te slapen. Het zogenaamde ‘goed voor jezelf zorgen’ Maar ga ik het hiermee redden? Welnee!

Mijn persoonlijke visie? Ook ik behoor straks in 2040 in de grijze golf (of ik wil of niet). En zie daar is het probleem. Zijn wij wel klaar voor het ouder worden? Zijn er woningen, is er mantelzorg dan? Zijn er nog genoeg zorgtoppers? Zijn wij en is de samenleving daar klaar voor? Wat kan jij doen om je goed voor te bereiden op de ouderdom, de zorg die je nodig hebt, wat je wel of niet wilt? Deze en andere vragen bespreken we in dit interessante Webinar waar Monique Branse ons meeneemt. 

Of laat je alles op je af komen en zie je het wel?


Mijn naam is Monique Branse, oprichter van Stichting JouwLaatsteLevensfase en Tenslotte.

Monique: “Mijn eigen rol is vooral die van informatie verstrekken, bewustwording en inspiratie geven. Ik help mensen, vooral families, om zelf weer in actie te komen door informatie te verschaffen over zorg welzijn, ziek zijn, de laatste periode van het leven en afscheid. Mijn doel is om goede afwegingen te faciliteren, gesprekken te stimuleren en mensen te ondersteunen in het doorleven of afronden van het leven”.

Interesse in dit Webinar? 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Minimaal 10 deelnemers

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!