Activiteit

Ik ben een gelukkig mens, met een vreselijke ziekte!

18 november
Maandag 18 november 2024
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
3 minuten lezen

Op straat, in de winkels, op de werkvloer of in persoonlijke kringen, we krijgen er allemaal mee te maken. Dementie! Van iedere vijf mensen die jij kent, krijgt één in de toekomst dementie. Dit cijfer komt hard aan maar is de realiteit. De meeste mensen met dementie (80%) wonen thuis. Het is belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij.

Zo ook voor Anita Linskens.

Anita is een jonge vrouw. Zij is actief. Ze schrijft op Deelmee. Ze is zichtbaar in het netwerk en in Culemborg. En zij heeft dementie. ‘Ik vind het belangrijk om mezelf te laten zien en te vertellen over de leuke en minder leuke dingen. Het is niet altijd een feestje. Ik wil dat mensen zien dat er ook dementie op jonge leeftijd bestaat, en dat daar begrip voor moet komen’.  

‘Als ik ergens sta te stuntelen en iemand staat zich te ergeren, hoop ik dat er begrip voor is als ik een kaartje laat zien dat ik dementie heb.’ Anita schetst hoe belangrijk het is dat winkeliers kennis hebben over dementie.

En precies dáár komt Samen dementievriendelijk om de hoek kijken.

Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS, verzorgt trainingen en geeft veel tips over dementie én hoe je dementie herkent. Herkennen van dementie is één en de GOED-methode toepassen is twee. GOED omgaan met dementie is makkelijker dan je denkt!
 

Ervaringskennis is de sleutel tot een dementievriendelijke buurt, stad of dorp.

‘Ik moet bij iedere stap nadenken, het gaat niet meer vanzelf. Maar uiteindelijk lukt het nog wel’! Hoe belangrijk het is voor mensen met dementie en hun naasten om in een dementievriendelijke wijk en omgeving te zijn, vertellen Anita en Saskia in dit Webinar.

Interesse om mee te praten en te luisteren naar alle tips? Meld je aan voor dit Webinar wat Deelmee gratis faciliteert. 



Saskia de Jonge is coördinator Service en Trainingen in het programma Samen dementievriendelijk. Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. Saskia maakt en verzorgt trainingen Samen dementievriendelijk online en op locatie. Ook is zij verantwoordelijk voor het opleiden en toerusten van trainers Samen dementievriendelijk.

Anita Linskens Anita merkte op 54-jarige leeftijd dat zij vaak fouten maakte in haar administratieve werk. Op haar 55e kreeg zij de diagnose ‘Ziekte van Alzheimer ‘. Sindsdien is het haar passie om te vertellen over haar ziekte. Haar positieve karakter speelt daarin een belangrijke rol! Er kan nog zoveel wèl!

Foto header; Linde Berends 

Interesse in dit Webinar? 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

minimaal 10 deelnemers

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!