Activiteit

Van iedere vijf mensen die jij kent, krijgt één dementie

18 november
Maandag 18 november 2024
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Van iedere vijf mensen die jij kent, krijgt één in de toekomst dementie. Dit cijfer komt hard aan, maar is de realiteit. Op dit moment hebben 300.000 Nederlanders dementie en dat aantal stijgt rap in 2040 naar ruim 500.000.

Dat betekent dat we allemaal met de ziekte te maken krijgen.

Op straat, op de werkvloer of in persoonlijke kringen. De meeste mensen met dementie (80%) wonen thuis. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Zij gaan er op uit, net als jij en ik naar bijvoorbeeld naar de supermarkt. Meestal zonder problemen, maar soms is een klein beetje hulp van jou nodig.

En precies dáár komt Samen dementievriendelijk om de hoek kijken.

Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS, geven veel tips over dementie én hoe je dementie herkent. Vragen als ‘Is onrust een symptoom van dementie’ of ‘Is het verstandig om iemand te verbeteren’. En daar blijft het niet bij: herkennen is één en de GOED-methode toepassen is twee. GOED omgaan met dementie is makkelijker dan je denkt!

Op naar een dementievriendelijke samenleving waarin mensen met dementie – mede dankzij jou – zo lang mogelijk mee kunnen doen. Schuif je ook aan in dit Webinar? 



Saskia de Jonge is coördinator Service en Trainingen in het programma Samen dementievriendelijk. Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. Saskia maakt en verzorgt trainingen Samen dementievriendelijk online en op locatie. Ook is zij verantwoordelijk voor het opleiden en toerusten van trainers Samen dementievriendelijk.

Interesse in dit Webinar? 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

minimaal 10 deelnemers

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!