Activiteit

Regel meer geld voor je (bewoners) initiatief

20 november
Woensdag 20 november 2024
10:00 tot 11:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
3 minuten lezen

Je hebt een plan dat jouw buurt, wijk of dorp leuker, mooier of socialer maakt. Hoe regel je het geld om jouw plan uit te voeren? De ervaring leert dat starten met een initiatief met subsidie van de gemeente of een fonds, vaak wel lukt. Maar als een (bewoners) initiatief langer bestaat is de financiering een voortdurende uitdaging.

In dit Webinar maak je kennis met de Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering van Nederland Zorgt Voor Elkaar. Deze wegwijzer helpt je om de verschillende manieren om aan geld voor je initiatief te komen op een rijtje te zetten en een plan te maken voor de toekomst. Met een zelftest en een overzicht van financieringsbronnen.

We laten je zien hoe de wegwijzer werkt en gaan in op de verschillende manieren die er zijn om geld voor je initiatief te regelen. Wat is voor jouw initiatief de ideale financieringsmix? En hoe krijg je dat voor elkaar? Een bewonersinitiatief laat zien hoe het werkt in de praktijk. Ervaringen met crowdfunding, evenementen en andere vormen van financiering passeren de revue. Ook is er ruimte om je eigen vragen in te brengen en samen tips en oplossingen uit te wisselen.

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven in welzijn, wonen en zorg. We delen kennis, ervaringen, knelpunten, oplossingen en onderzoek van en voor bewonersinitiatieven. Daarnaast behartigen we de belangen van de aangesloten bewonersinitiatieven op landelijk niveau. 

De Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering hebben we samen met initiatieven ontwikkeld. Uit de Monitor Zorgzame Gemeenschappen bleek dat veel bewonersinitiatieven moeite hebben om een stabiele financiële basis en de zekerheid van (structurele) inkomsten op de langere termijn te borgen. 

Schuif aan in deze interessante Webinar waar Danielle en Christien ons aan de hand van ervaringsverhalen van andere bewonersinitiatieven ons meenemen en dieper ingaan op de mogelijkheden.  

 



Daniëlle Harkes begon haar loopbaan als wijkverpleegkundige. Na een vervolgopleiding tot Sociaal Gerontoloog is ze al jaren werkzaam op het snijvlak wonen, zorg en ouderen. Bij NLZVE werkt ze aan een levendige uitwisseling van kennis en ervaring tussen de bewonersinitiatieven onderling en met de ondersteuners van NLZVE. Door een goede kennisbank op de site, laagdrempelige bijeenkomsten en veel onderling contact hoopt ze dat NLZVE de plek wordt om kennis over bewonersinitiatieven in welzijn, wonen en zorg te halen en te brengen.


Christien Innikel is van huis uit cultureel werker en heeft zich gespecialiseerd in communicatie en community building. Sinds 20 jaar werkt ze als zelfstandig ondernemer. Zij is organisator en initiator van ‘eigen kracht’-projecten en ontwikkelde online platforms met jongeren met een beperking en met Hagenaars met een ggz-achtergrond. Daarnaast is ze facilitator van mastermind-groepen en actieve buurtbewoner. Eerder was zij een van de oprichters van een community op van bewonersinitiatieven op het gebied van zorg, welzijn en wonen: Haagse Zorgkracht.

Interesse in dit Webinar? 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Minimaal 10 deelnemers

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!