Activiteit

Ontdek jouw assertieve kracht als je vrijwilligers aanstuurt

21 november
Donderdag 21 november 2024
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
2 minuten lezen

Wanneer je als coördinator, begeleider of mentor vrijwilligers aanstuurt, vraagt dit wat van je assertieve vaardigheden. Je vrijwilligers zijn natuurlijk super gemotiveerd en zetten zich vol overgave in, maar ze lopen daarin soms wat te hard van stapel, nemen te veel hooi op hun vork of houden zich niet altijd aan de afspraken. En gedoe onder de vrijwilligers is je vast ook niet vreemd. Misschien heb je er wel eens buikpijn van en weet je niet altijd hoe je je vrijwilligers in het gareel houdt of weer op de rit krijgt als het is misgegaan. Herkenbaar?

Elke dag opnieuw verkennen en bewaken we onze grenzen. We denken daar niet altijd actief over na. In de hectische wereld waarin we leven is het echter belangrijk om jezelf te beschermen en assertief te zijn daar waar dat nodig is. Toch vinden we het over het algemeen best moeilijk om ons uit te spreken, onze grenzen duidelijk aan te geven en te zeggen wat we echt willen. Waarom is dat eigenlijk zo?

In dit interactieve Webinar nemen Suzanne de Baere (De Klimop Academie) en Michaëla Merkus (Buro Duw) je mee op een reis naar de kern van assertiviteit en persoonlijke grenzen. Tijdens deze 1,5 uur durende sessie leer je wat assertiviteit is, wat het betekent om assertief en waarom het soms zo uitdagend is om je grenzen aan te geven. We onderzoeken verschillende assertiviteits- en conflictstijlen en ontdekken welke het beste bij jou past. Daarnaast ga je actief aan de slag om te ontdekken wat werkt voor jou als het gaat om het aangeven van je grenzen.

Doe mee en ontdek hoe jij met meer kracht en zelfbewustzijn je leven kunt vormgeven!



Suzanne de Baere is eigenaresse van De Klimop Academie en richt zich op het versterken van de samenwerking tussen vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren. Suzanne traint, blogt, vlogt en heeft inmiddels ook een eigen podcast: alles over vrijwilligersmanagement (zoek maar eens op op Spotify).

Michaëla Merkus is eigenaresse van Buro Duw richt zich op het verbeteren van communicatie en samenwerking en persoonlijk leiderschap binnen maatschappelijke organisaties. Zij is voornamelijk werkzaam op het snijvlak van zorg en welzijn.

Interesse in dit Webinar? 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Minimaal 10 deelnemers

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!