Activiteit

Ontdek slimme creatieve tools voor sociale thema’s!

22 november
Vrijdag 22 november 2024
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
3 minuten lezen

Werk jij in het sociaal domein dan weet je dat er grote uitdagingen zijn. Eenzaamheid, mantelzorg, vitaal gezond zijn en blijven, preventie zomaar een paar thema’s waar jij in je werk mee bezig bent.

In dit Webinar neemt Krista Peeters je mee in haar Conceptenhuis. Een huis vol ideeën, verhalen, middelen, praktische oplossingen om thema’s in het sociaal domein zichtbaar te maken. Soms kan je met simpele creatieve tools veel bereiken. En waarom zou iedereen elke keer het wiel opnieuw uitvinden? Krista deelt, vertelt en inspireert… over hoe een gemeente Eenzaamheid een gezicht gaf door creatief samen te werken, door herkenbare persona borden in te zetten en deze op vele manieren te gebruiken.

Ken jij Safiya? Een niet westerse moeder. Zij is druk met haar kinderen, haar huishouden en werk. Er is weinig geld te besteden, alhoewel haar man 5 dagen per week werkt. Safiya vindt het lastig om hulp in te schakelen.

Safiya haar persona-bord stond weken in de winkel van Gert Wim Hoogeveen, en daar had Gert Wim hele mooie redenen voor…

Deze, inmiddels door het hele land gebruikte, persona-borden zijn uitgegroeid tot 20 verschillende persona’s, het ontwikkelt als je deelt.

Een ander mooi voorbeeld is hoe de hele horeca in deze gemeente meedeed met het thema Eenzaamheid door een simpel bierviltje. Er kwamen gesprekken opgang mensen hadden het erover. Want “Zeg jij wel eens gedag tegen een vreemde?”

Boekenlegger eenzaamheidOf je hebt vast ook leesclubs of mini bibliotheekjes in je gemeente. Veel mensen maken er gebruik van, lopen alleen langs, vaak verlegen om een praatje. Leden van Rotary en Lions clubs bezorgden veel lezers een glimlach door simpele boekenleggers… het hele verhaal hoor je in het Webinar.

En dit zijn alleen nog maar drie voorbeelden die gaan over eenzaamheid. Ook over o.a. mantelzorg en vitaal gezond, zijn er zoveel inspirerende verhalen, creatieve voorbeelden en tools om je in mee te nemen.

 

 

Schuif aan bij dit interessante Webinar en maak kans op een leuk verrassingspakket, waar Krista je met een bak vol ervaring meeneemt met haar tool box voor het sociaal domein, om zware thema’s op een creatieve, positieve manier zichtbaar en tastbaar te maken. Waarschijnlijk hebben wij aan een uur niet genoeg.

 

Krista Peeters heeft meer dan 20 jaar ervaring in het sociaal domein, waaronder jeugd- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk, ouderen- en mantelzorg, eenzaamheid en communicatie. Hierdoor weet zij precies hoe te communiceren met diverse doelgroepen en kent ze de ins en outs van de non-profitsector. Met haar uitgebreide kennis en een creatief brein bedenkt en ontwikkelt ze sociale concepten voor verschillende thema’s. In www.hetconceptenhuis.nl, brengt ze haar expertise en creativiteit samen. En wil ze andere professionals graag inspireren.

Interesse in dit Webinar? 

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Minimaal 10 deelnemers 

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!