Activiteit

Samenwerking met bedrijven

20 november
Woensdag 20 november 2024
13:00 tot 14:30
Online bijeenkomst
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
3 minuten lezen

Dit Webinar is bedoeld voor zorginstellingen en overige non-profit organisaties die een volgende stap willen zetten in samenwerking met bedrijven via medewerkersvrijwilligerswerk.  Een partnerschap tussen een bedrijf en een non-profitorganisatie kan beide partijen veel opleveren en samen kunnen ze veel impact maken.

Een voorbeeld hoe een samenwerking met bedrijven en een non-profitorganisatie er uit kan zien?

Naast vele andere vormen van maatschappelijke betrokkenheid, doet het kantoor van juristen van CMS, één van de grootste advocatenkantoren ter wereld, in het kader van Social Return voor het Ministerie van BZK ook vrijwilligerswerk. Zij geven o.a. trainingen aan statushouders. De trainingen zijn een nieuw project in samenwerking met NL Cares. Of de medewerkers van de KLM, die om welke reden dan ook niet de lucht in kunnen, worden ingezet bij zorgorganisaties, waar zij hun hospitality - aandacht, vriendelijkheid, deskundigheid en kwaliteit, bij de inwoners van de zorginstelling inzetten.  

Wat ontdek je allemaal tijdens dit Webinar:  

  • Waarom bedrijven vrijwilligerswerk bij jouw organisatie willen doen
  • Wat bedrijven zoeken en wat je kunt vragen
  • Concrete, praktische voorbeelden uit de praktijk
  • Hoe je meer impact kunt maken met ééndaagse vrijwilligersactiviteiten
  • Organisatie is de vrager: proactief vraag bekend maken
  • Wat de valkuilen zijn in samenwerking met bedrijven
  • Verkennen we in hoeverre slimme ICT platforms de werving en facilitering van (bedrijfs)vrijwilligers makkelijker kunnen maken 

Tijdens dit Webinar delen Esther Hofstede, bedrijfsvrijwilligerswerk bij Vitalis en Rianne Burgers, coördinator vrijwillige inzet bij Atlant hun jarenlange ervaring om bedrijven via de vrijwillige inzet van hun medewerkers te betrekken bij vrijwilligerswerk.

Dus biedt jouw organisatie mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk door medewerkers van bedrijven? Of wil je je laten inspireren door de mogelijkheden op dit gebied? Schuif dan aan bij dit Webinar.

Esther Hofstede Omzien naar elkaar en de wereld om ons heen’, dat staat altijd centraal in het werk dat ik doe. Al 20 jaar werk ik als Social Impact adviseur, coach en trainer. Mijn expertise bestaat uit het verbinden van bedrijf & samenleving in concrete programma's - zoals medewerkersvrijwilligerswerk.

Mensen van "twee werelden" – commercieel en ideëel - met elkaar verbinden, omdat ze elkaar zoveel te bieden hebben. Het creëert empathie en begrip voor de sociale uitdagingen waarmee we in de samenleving worden geconfronteerd. Zo heb ik het zelf ervaren. In mijn vrije tijd heb ik een passie voor sport, vooral tennis, poweryoga en zeilen en doe ik vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem Actief als maatje en coördinator van de uitstapjes voor mensen met een beperking.

Rianne Burgers Naast haar werk bij Atlant is zij betrokken bij het NOV  in de trajecten  Samen Ouder Worden, Meer en anders vrijwilligen, AGORA Beroepsvereniging coördinatoren vrijwilligers o.a. als specialist informele inzet. Deze kennis en expertise zet zij ook in op Deelmee en daarnaast is zij Kennis- & Community medewerker bij Deelmee.

Interesse in dit Webinar?

Je ontvangt de bevestiging van je inschrijving per mail, via AdSysCo Team-host. Accepteer deze uitnodiging, dan wordt de Webinar toegevoegd aan je agenda. Ontvang je deze niet? Controleer dan je spambox. We wensen je alvast veel plezier.

Minimaal 10 deelnemers

Wij zijn blij dat je deelneemt aan deze gratis Webinar, registratie is verplicht. Graag 5 minuten van tevoren inloggen, zodat we op tijd van start kunnen!