Activiteit

Inspiratiesessie 'Anders zijn is heel gewoon'

25 september
Woensdag 25 september 2024
10:30
Evenement / Congres
Profielfoto van Kenniscommunity Deelmee
1 minuut lezen

Op 25 september rijd Eveline van de Putte (Auteur, trainer, spreker, verhalenverteller en fotograaf) als vertegenwoordiger van Roze 50 Plus Nederland mee in de roze limousine door Zeeuws-Vlaanderen. De 1e stop is het Porgy & Bess Theater in Terneuzen. 

Wat kan jij als medewerker of vrijwilliger binnen zorg- en welzijn voor LHBTI+ ouderen betekenen? Namens Roze 50+ Nederland, vertelt Eveline van de Putte  over de belevingswereld van roze ouderen.

Veel LHTBI+ ouderen groeiden op in een tijd waarin seksualiteit en homoseksualiteit absoluut niet bespreekbaar was. Uit angst voor pesterijen en onbegrip vinden LHBTI+ ouderen het nog steeds niet makkelijk, zeker niet in zorgafhankelijke situaties. Juist daarom is kennis over dit thema zo belangrijk. Pas dán krijgt iedereen zorg op maat en kan iedereen vrij over zijn of haar leven vertellen. Jezelf kunnen zijn is toch een recht van iedereen!

De Blaauwe Hoeve

Onderdeel van de tour in Zeeland is een bezoek aan de Blaauwe Hoeve in Hulst, waar we de expo openen en met bezoekers in gesprek gaan over de situatie van lhbti+ ouderen.

 

 


Klik op onderstaande button voor meer info en aanmelden in het Porgy & Bess theater:



 

Locatie

Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Nederland