Activiteit

Dementie 3-Daagse, verhalen die raken

17 oktober t/m: 18-10-2024
Donderdag 17 oktober 2024 - vrijdag 18 oktober 2024
09:00 tot 17:00
Online bijeenkomst
Profielfoto van Saskia Danen
2 minuten lezen

In oktober organiseert de Dementie academie voor de eerste keer de Online Dementie 3-Daagse – verhalen die raken.

Een serie inspirerende en persoonlijke gesprekken over dementie. In deze drie dagen gaat Saskia Danen in gesprek gegaan met mensen met dementie, mantelzorgers en andere betrokkenen over hun persoonlijke ervaringen met de verschillende vormen van dementie.

Je kunt mee kijken en luisteren op 16, 17 en 18 oktober. Als je je aanmeldt via de link krijg je op de dag zelf de kijklink in je mail. Alle sprekers staan automatisch aangevinkt, als je alleen bepaalde gesprekken wilt volgen, vink dan de rest uit

Introductie: 

Tijdens deze korte introductie licht Saskia toe waarom de Online Dementie 3-Daagse georganiseerd is en welke sprekers op het programma staan.

Dag 1 - 16 oktober

Christa Reinhoudt

Saskia gaat op bezoek bij Christa die op haar 47e de diagnose ziekte van Alzheimer kreeg. Wat betekent dit voor haar dagelijks leven en hoe ziet zij de toekomst?

Mireya Ostiana

Saskia gaat in gesprek met Mireya Ostiana over de periode dat haar man Henry vasculaire dementie had en haar missie om Sint Maarten Dementievriendelijk te maken.

Jelle Bets

Saskia gaat in gesprek met Jelle (26 jaar) over zijn moeder die op 60 jarige leeftijd al naar het verpleeghuis verhuisde vanwege de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

Dag 2 – 17 oktober

Anita Linskens

Saskia gaat op bezoek bij Anita, die op haar 54e te horen kreeg dat ze de ziekte van Alzheimer heeft, Ze praten over haar drijfveer om meer bekendheid te geven aan dementie op jonge leeftijd en vooral te laten zien wat nog wel kan.

Sander de Hosson

Saskia gaat in gesprek met Sander de Hosson (longarts en mede-oprichter van Carend) over zijn missie om palliatieve zorg in het algemeen en bij dementie in het bijzonder meer bekendheid te geven.

Margreet Mantel

Saskia gaat in gesprek met Margreet Mantel over de periode dat haar man Jan Willem Fronto-temporale dementie had en haar drive om FTD meer op de kaart te zetten.

Dag 3 – 18 oktober

Carola Renders

Saskia gaat in gesprek met Carola Renders over de dementie en het overlijden van haar man op jonge leeftijd, de impact op haar jonge gezin en haar missie om bewustzijn te vergroten over dementie op jonge leeftijd.

Teun Toebes

Teun komt bij Saskia op bezoek Samen praten ze over zijn droom van een inclusieve wereld voor mensen met dementie, waarbij zij gelijkwaardig onderdeel zijn en blijven en hoe hij hier zijn werk van heeft gemaakt als auteur, spreker en filmmaker.

Pascal Kerkhove

Saskia gaat in gesprek met Pascal Kerkhove, de Belgische sportjournalist die columns gaat schrijven over zijn moeder met de ziekte van Alzheimer.  De columns worden een boek: Dag Ma, blijf je nog even.

Presentatie door
Saskia Danen, verpleegkundige (niet praktiserend), ervaringsdeskundig als mantelzorger en oprichter Dementie academie.