Spreek je uit, deel en inspireer!
Dementie
Weet jij wie dementie heeft in jouw omgeving?
Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Door de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie in de toekomst toenemen: in 2050 in Nederland naar schatting naar meer dan een half miljoen.
Gemiddeld leven mensen acht jaar met dementie, waarvan zes jaar thuis, afhankelijk van de leeftijd van aanvang en de vorm van dementie. Het ziekteproces is altijd een proces van achteruitgang. Uiteindelijk zal iemand met dementie overlijden aan de gevolgen van deze ziekte.
De kans op dementie neemt sterk toe met de leeftijd: van 10% van mensen boven de 65 jaar, tot 40% bij mensen boven de 90 jaar. Zo'n 71% van de mensen die lijden aan dementie ervaren een sterk verlies van kwaliteit van leven.
Na het volgen van deze cursus kan je goede zorg verlenen aan mensen met dementie en hun naasten.
Voor wie?
Deze module is geschikt voor professionals, hulpverleners en studenten in de sector Zorg & Welzijn die zorg verlenen aan mensen met dementie.
Duur
De training bestaat uit 3 delen. Deel 1, (vroeg) signalering bij dementie, Deel 2 wat is dementie? en Deel 3 Hoe ga je om met mensen met dementie. Elk deel duurt 2 à 3 uur.
Bewijs van deelname
Als je deze module hebt afgerond, kan je een bewijs van deelname downloaden.
Leestip & Vaktip
Als je papa op jonge leeftijd dementie heeft? | Deelmee en De vader van Kyjan (10) is dement: 'Het is moeilijk uit te leggen aan een kind' (nos.nl)
Artikelengierig naar deze e-Learning? Log dan hier in of meld je hier aan!